-Gulating som eigen stat

Sjuande juni 2005, på 100-årsdagen for unionsoppløysinga vil gruppa «Tingfolk» erklære Gulating som eigen stat. (Firda 11.09.2004)
 
Bygdekvinnelaget og språkbruk

Republikken Gulating ser med stor bekymring på ein uttale frå årsmøtet i Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag. (Bergens Tidende 20.03.2005)
 
- Velkommen, Oster kommune!

Øyvind Heitmann slår i dag til orde for at Arna bør gå saman med mellom anna Osterøy i ein storkommune. Republikken Gulating ser med interesse på forslaga om ny kommunestruktur i regionen aust for Bergen kommune. (Bergensavisen 25.02.2005)
 
Vestlandet skal realisere den gamle drømmen om å løsrive seg fra resten av Norge ! (Studvest 27.04.2005)

Ved siden av disken står Øyvind Heitmann, som klager over de uortodokse størrelsene på fordums militærmenn.

– Den generalmajorjakken der hadde vært perfekt, men offiserene var forbausende slanke, sukker han. Guttorm benytter sjansen til å legge til at ingen ringere enn Helge Jordal prøvde jakken da han skulle spille Pontius Pilatus i Jesus Christ Superstar. Øyvind trenger uniform til sommerfestivalen «Republikken Gulating», der Vestlandet skal realisere den gamle drømmen om å løsrive seg fra resten av Norge:

– Vi skal erstatte løven på Riksvåpenet med en hjort. Har du noensinne vært på hjortejakt? Hjorten er synsk, det er helt garantert!
...
– Til denne jakken kommer jeg nok bare til å bruke skolemusikkmedaljer. Jeg er jo gammel sivilarbeider, ler Øyvind mens han prøver om en marinehatt ville passe til jakken.

Om du føler at livet i uniform er noe for deg, kan du få jakker til en hundrings eller en komplett russisk generalmajoruniform til 8500 kroner. Om ikke teateret eller den nye republikken kommer deg i forkjøpet.